
Wyświetlono: 10913
POLICEALNA SZKOŁA SZTUKI KULINARNEJ I KELNERSKIEJ. Absolwenci otrzymują: przygotowanie do pracy w gastronomii i handlu żywnością * mogą pracować jako specjaliści do spraw żywienia, np. jako DIETETYCY * mogą być zatrudnieni na stanowiskach technologów lub kierowników zakładów gastronomicznych * mogą prowadzić własną działalność gospodarczą * otrzymują PRZYGOTOWANIE KELNERSKIE * kończą szkołę z tytułem TECHNIKA ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH * otrzymują PAŃSTWOWE ŚWIADECTWO I DYPLOM uzyskania tytułu zawodowego. WIEDZA I UMIEJĘTNOŚCI JAKIE ZDOBĘDZIESZ: sporządzanie potraw, dań garmażeryjnych, napojów różnymi technikami * garnirowanie i flambirowanie potraw * organizacja bankietów * organizacja i zarządzanie własną firmą... POLICEALNA SZKOŁA USŁUG HOTELARSKICH. Absolwenci otrzymują: przygotowanie do fachowej i kompleksowej obsługi gościa hotelowego (recepcja, gastronomia, usługi komplementarne) * otrzymują przygotowanie do pracy w obiektach hotelarskich, motelach, ośrodkach wypoczynkowych, pensjonatach, zajazdach * mogą być zatrudnieni w organach administracji samorządowej a także w branżowych organizacjach i stowarzyszeniach * mogą znaleźć pracę we współczesnej bazie ruchomej: promy, żegluga, kolej, lotnictwo * kończą szkołę z tytułem TECHNIKA HOTELARSTWA * otrzymują PAŃSTWOWE ŚWIADECTWO I DYPLOM uzyskania tytułu zawodowego WIEDZA I UMIEJĘTNOŚCI JAKIE ZDOBĘDZIESZ: * znajomość prawa w zakresie prowadzenia zakładu hotelarskiego ? wykorzystanie zasad marketingu i ekonomii * organizacja usług hotelarskich i gastronomicznych * właściwa obsługa gościa hotelowego i konsumenta * urządzanie wnętrz hotelarskich i gastronomicznych * posługiwanie się branżowym językiem zawodowym...* POLICEALNA SZKOŁA USŁUG TURYSTYCZNYCH. Absolwenci otrzymują: przygotowanie do fachowego i kompleksowego przygotowania świadczeń usług turystycznych* przygotowanie do pracy w biurach podróży, agencjach turystycznych, ośrodkach informacji turystycznej* mogą być zatrudnieni w organach administracji rządowej zajmującej się organizacją i promocją turystyki* mogą znaleźć pracę w branżowych organizacjach, fundacjach i stowarzyszeniach, domach wczasowych* kończą szkołę z tytułem ? TECHNIKA OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ* otrzymują świadectwo i dyplom uzyskania tytułu zawodowego* ZDOBĘDZIESZ WIEDZĘ I UMIEJĘTNOŚCI Z ZAKRESU: Przygotowania i o opracowania oferty turystycznej* posługiwania się instrumentami marketingu w działalności gospodarczej* organizacji imprez turystycznych, kongresów, zjazdów krajowych i zagranicznych* fachowej i kompleksowej obsługi klienta* stosowania zasad gospodarki rynkowej, organizacji pracy w różnych działaniach przedsiębiorstwa turystycznego* posługiwania przepisami prawnymi, zwłaszcza stosowanymi w turystyce* sporządzania potrzebnych w działalności gospodarczej dokumentów* udzielania wszechstronnej informacji turystycznej* czytania i posługiwania się planem, mapą geograficzną i turystyczną* znajomości obiektów zabytkowych Polski i wybranyc regionów turystycznych świata* gromadzenia informacji dotyczących planowania, organizowania i rozwoju turystyki* prowadzenia korespondencji i obsługi nowoczesnego sprzętu biurowego* TECHNIKUM GASTRONOMICZNE - Na podbudowie zasadniczej szkoły w zawodach: kucharz, kelner, kucharz małej gastronomii. Absolwenci:* mają możliwość zdawania matury i otrzymania świadectwa dojrzałości, które pozwoli ubiegać się o przyjęcie na wyższe uczelnie * otrzymują przygotowanie do pracy: 1. w gastronomii jako kucharz, technolog lub kierownik zakładu, stołówki (restauracje, bary, kawiarnie, stołówki żywienia zbiorowego) 2. w handlu żywnością jako kontroler jakości, akwizytor, zaopatrzeniowiec 3. w służbie zdrowia jako dietetyk * mogą prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych i agroturystyki * otrzymują PAŃSTWOWE ŚWIADECTWO I DYPLOM uzyskania tytułu zawodowego. WIEDZA I UMIEJĘTNOŚCI JAKIE ZDOBĘDZIESZ: * stosowanie odpowiednich metod obróbki cieplnej w produkcji potraw * sporządzania potraw i napojów różnymi technikami * sporządzania dań garmażeryjnych, dietetycznych i deserów * pieczenia ciast, garnirowania i flambirowania potraw * nakrywania stołów * obsługi konsumenta i kasy fiskalnej * organizacji bankietów okolicznościowych * sporządzania dokumentów potrzebnych w działalności gospodarczej * obliczania dochodów z działalności gospodarczej * obliczania podatków * marketingu * organizacji i zarządzania firmą * przestrzegania zasad organizacji oraz bezpieczeństwa i higieny pracy * obsługi sprzętu i urządzeń gastronomicznych * układania jadłospisów * utrwalania żywności. ATUTY SZKOŁY: * pracownie specjalistyczne * wysoko kwalifikowana i przychylna kadra pedagogiczna * atrakcyjne miejsca praktyk zawodowych * bogato wyposażona biblioteka szkolna * egzaminy semestralne BEZPŁATNE (dotyczy systemu zaocznego).