Wyświetlono: 10638
Oferta

Szkoła kształci w zawodach na poziomie technikum: Technik technologii żywności * Technik żywienia i gospodarstwa domowego * Technik organizacji usług gastronomicznych * Kucharz * Kelner * Absolwenci są przygotowani do podjęcia pracy w przedsiębiorstwach produkcyjnych przetwórstwa spożywczego, gastronomii, instytucjach prowadzących badania i ocenę żywności, w handlu artykułami spożywczymi i do produkcji spożywczej, w dystrybucji żywności w restauracjach, hotelach, obiektach zbiorowego żywienia, mogą prowadzić samodzielną działalność gospodarczą w Polsce i Unii Europejskiej * Uczniowie odbywają praktyczną naukę zawodu u znanych i cenionych pracodawców branży spożywczej, gastronomicznej i hotelarskiej, u których bardzo często po ukończeniu szkoły mają zapewnioną pracę * Technikum wyposażone jest w nowoczesne pracownie zawodowe i komputerowe, uczą w nich doświadczeni nauczyciele.

 

W ogólnopolskich akcjach szkole przyznano tytuły:

 

SZKOŁA Z KLASĄ

SZKOŁA BEZ PRZEMOCY

SZKOŁA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI